שלום אורח,
השעה עכשיו היא 13/12/18 13:32


 חדשות: נפתח פורום גאדג'טס בו ניתן לדון במחשבי כף יד, מצלמות דיגיטליות, נגנים ניידים, טלפונים סלולאריים כל מה שחדש ומגניב



   אינדקס פורום טכנו
     אינטרנט ורשתות
  
       מדריך לבניית רשת ביתית

עבור לפורום:  
  עבור לעמוד הקודם  1, 2, 3, 4, 5, 6  הבא    צפה בנושא הקודם - צפה בכל ההודעות - צפה בנושא הבא   הגב לנושא  
מאת הודעה
DaniEli
Tech Newbie
Tech Newbie
הודעות: 5


 

צפה בפרופיל המשתמש שלח הודעה פרטית שלח Email
מפרט מחשב
נושא: Re:מדריך לבניית רשת ביתית
« פורסם ב-22/01/04 15:20 »
דווח לאחראי הפורום הגב עם ציטוט

יש ברשותי 2 מחשבים שאני רוצה לרשת
מחשב ראשון עם כרטיס רשת 3COM
ומחובר למודם אלקטל PRO (עם חייגן פנימי ונתב)
מה אני צריך לקנות על מנת לחבר את המחשב השני?


האם אני צריך עוד 2 כרטיסי רשת אחד לכל מחשב?

מה עדיף לחבר את שני המחשבים בניהם? או להשתמש בSWITCH ?

האם המחשב השני שלי יוכל להשתמש במדפסת של המחשב הראשון (איליו המדפסת מחוברת)

_______________________________________________
DaniEli

DaniEli
Tech Newbie
Tech Newbie
הודעות: 5


 

צפה בפרופיל המשתמש שלח הודעה פרטית שלח Email
מפרט מחשב
נושא: Re:מדריך לבניית רשת ביתית
« פורסם ב-22/01/04 15:28 »
דווח לאחראי הפורום הגב עם ציטוט

האם ניתן לחבר שני מחשבים ע"י מודם 56K ברשת?

אם כן כיצד?

_______________________________________________
DaniEli

Garber
Techno Team
Techno Team
הודעות: 1420
גיל:41
מין:מין:זכר

 

צפה בפרופיל המשתמש שלח הודעה פרטית
מפרט מחשב
נושא: Re:מדריך לבניית רשת ביתית
« פורסם ב-24/01/04 15:21 »
דווח לאחראי הפורום הגב עם ציטוט

תנסה קודם להקדיש תשומת לב למדריך לשידרוג האלקטל, ולמדריך לבניית רשת ביתית.
במידה ושני המדריכים האלו לא יעזרו לך, אתה מוזמן לפתוח דיון חדש עם שאלותיך.

בהצלחה.

_______________________________________________

Lost it ? Find it in Google !


Oran Baruch
Techno Team
Techno Team
הודעות: 2221
גיל:27
מין:מין:זכר

 

צפה בפרופיל המשתמש שלח הודעה פרטית שלח Email
מפרט מחשב
נושא: Re:מדריך לבניית רשת ביתית
« פורסם ב-25/02/04 23:10 »
דווח לאחראי הפורום הגב עם ציטוט

הנושא האחרון פוצל לנושא חדש.

_______________________________________________
smoke.gif .... 1 2 3 4 5 self-destructed in will be This message

ozez
אורח



 


נושא: Re:מדריך לבניית רשת ביתית
« פורסם ב-30/03/04 12:42 »
הגב עם ציטוט

במחשב א' כרטיס רשת אחד מחובר למודםIP 10.0.0.2 לאינטרנט, השני IP 192.168.0.1 לחיבור מחשב ב'. האם יש צורך ליצור גשר ביניהם ואם כן מה צריכות להיות הגדרותיו. icon_smile.gif

Oran Baruch
Techno Team
Techno Team
הודעות: 2221
גיל:27
מין:מין:זכר

 

צפה בפרופיל המשתמש שלח הודעה פרטית שלח Email
מפרט מחשב
נושא: Re:מדריך לבניית רשת ביתית
« פורסם ב-31/03/04 23:12 »
דווח לאחראי הפורום הגב עם ציטוט

היי ozez וברוך הבא
אנא קרא את המדריך להקמת רשת באמצעות ICS אני מאמין שהוא יעזור לך.

_______________________________________________
smoke.gif .... 1 2 3 4 5 self-destructed in will be This message

Lilo
Tech Newbie
Tech Newbie
הודעות: 6


 

צפה בפרופיל המשתמש שלח הודעה פרטית
נושא: Re:מדריך לבניית רשת ביתית
« פורסם ב-01/06/04 11:20 »
דווח לאחראי הפורום הגב עם ציטוט

היי, יש לי רשת קטנה וחביבה בבית, אלקטל משודרג כנתב, שני מחשבי 2000 pro ואחד XP pro. כולם מתחברים לאינטרנט בקלות. נשמע מגניב, נכון?

הבעיה היא אחרת, שאע"פ שכולן באותו Workgroup, הIP מוגדרים לפי הספר (המדריך המאלף הזה, ולהפיכת אלקטל לנתב) רק שני מחשבי ה2000 מכירים אחד את השני, משתפים מדפסת וקבצים ואילו מחשב הXP מודיע לי חד וחלק - שהוא בכלל מסרב להכנס לworkgroup - אין לי הרשאות ומודיע לי לדבר עם מנהל הרשת, מה שטיפה קשה עקב חוסר מהותי בפיצול אישיות.

בXP ביטלתי את ה ICF (נתמודד עם Firewall אחרי שזה יעבוד, וגם ככה אני לא אוהב את של Microsoft).

מה עוד? הגדרות:
XP:
ip:10.0.0.71
Subnetmask:255.0.0.0
gateway: 10.0.0.138

אה והDNSים של בזק בינלאומי...

2000:
זהה מלבד ה IP (במקום 71 יש 1 ו 3).

זהו. אני ממש אשמח לקבל עזרה. כי זה הפך להיות דחוף. וזה בטח גם משהו טיפשי שלא חשבתי עליו. או משהו גאוני שאתם כן...

_______________________________________________
Assumption is the mother of all fuck-ups. So I assume.

Oran Baruch
Techno Team
Techno Team
הודעות: 2221
גיל:27
מין:מין:זכר

 

צפה בפרופיל המשתמש שלח הודעה פרטית שלח Email
מפרט מחשב
נושא: Re:מדריך לבניית רשת ביתית
« פורסם ב-05/06/04 18:42 »
דווח לאחראי הפורום הגב עם ציטוט

היי Lilo
אנא פתח ת'רד חדש לבעיה שלך
ברוך הבא.

_______________________________________________
smoke.gif .... 1 2 3 4 5 self-destructed in will be This message

pclab
Tech Newbie
Tech Newbie
הודעות: 10
גיל:71
מין:מין:זכר

 

צפה בפרופיל המשתמש שלח הודעה פרטית
נושא: Re: מדריך לבניית רשת ביתית
« פורסם ב-28/06/04 21:03 »
דווח לאחראי הפורום הגב עם ציטוט

לילו
לדעתי הבעיה נעוצה בפרמטרים של SUBNET
צריך להיות 255.255.255.0
ולא כפי שכתבת

saaravra
Tech Newbie
Tech Newbie
הודעות: 4
גיל:31
מין:מין:זכר

 

צפה בפרופיל המשתמש שלח הודעה פרטית
מפרט מחשב
נושא: Re: מדריך לבניית רשת ביתית
« פורסם ב-10/09/04 12:05 »
דווח לאחראי הפורום הגב עם ציטוט

!!HELP ME!! icon_cry.gif
אני לא מצליח לעשות רשת..
עבדתי לפי כל אתר אפשרי..
התקנתי כרטיס רשת במחשב שלי (עכשיו יש לי שניים) אחד מחובר למודם ואחד מחובר למחשב הנייד.
המחשב שלי (עם ה2) עובד עם מערכת הפעלה WIN XP PRO אנגלית
והנייד XP HOME אנגלית
ניסיתי לעשות לפי אייפי.. ולפי ברידג' אפילו.. ורק בברידג' ראו בנייד את החיבור למחשב הראשי אבל האינטרנט לא התחבר.

האינטרנט לא מתחבר לי בנייד.

אני לא יודע מה לעשות כבר ואני מאוד מקווה שתצליחו לעזור לי.. icon_cry.gif


תודה מראש!

Garber
Techno Team
Techno Team
הודעות: 1420
גיל:41
מין:מין:זכר

 

צפה בפרופיל המשתמש שלח הודעה פרטית
מפרט מחשב
נושא: Re: מדריך לבניית רשת ביתית
« פורסם ב-10/09/04 14:39 »
דווח לאחראי הפורום הגב עם ציטוט

נסה בבקשה לבדוק אם אתה מצליח לגלוש במידה ואתה מבטל את הפיירוול (אם מותקן) על המחשב הראשי.
בכל אופן, אתה מוזמן לפתוח דיון חדש, ונעשה ככל שנוכל בשביל לעזור לך.

בהצלחה.

_______________________________________________

Lost it ? Find it in Google !


rony_s1
Tech Newbie
Tech Newbie
הודעות: 18
גיל:74
מין:מין:זכר

 

צפה בפרופיל המשתמש שלח הודעה פרטית שלח Email
נושא: Re: מדריך לבניית רשת ביתית
« פורסם ב-16/09/04 11:43 »
דווח לאחראי הפורום הגב עם ציטוט

[color=white]שלום רב
icon_question.gif אני בכל-זאת זקוק לעזרה,
קראתי את המדריך ואיני יודע להתקין את הרשת - יש לי ראוטר חיצוני ECI ונתב בעל שמונה פורטים, אני רוצה ליצור רשת בין שני מחשבים עם אפשרות התחברות לאינטרנט מכל מחשב בצורה עצמאית.
אני זקוק להדרכה יותר מפורטת והסברים למצוטט, ו/או הפניה למדריך בהתאם: לדוגמא - היכן וכיצד מגדירים כתובת IP או מהם הכתובות Subnet Mask ו Default Gateway ?
[/
color]
ציטוט:
בלוח הבקרה במחשב שלכם יש לגשת ולהגדיר את כרטיסי הרשת בצורה הבאה (לדוגמא כאשר קיים ראוטר):
ראוטר - כתובת ה-IP שלו 192.168.0.254
מחשב א' - כתובת IP היא 192.168.0.1
כתובת ה- Subnet Mask היא 255.255.255.0
כתובת Default Gateway היא כתובת ה- IP של הראוטר, כלומר 192.168.0.254
מחשב ב' - בדומה למחשב א', כאשר השינוי היחידי הוא בכתובת ה- IP, אשר צריכה להיות 192.168.0.2

תודה

gr2000au
Tech Newbie
Tech Newbie
הודעות: 33

מין:מין:זכר

 

צפה בפרופיל המשתמש שלח הודעה פרטית
נושא: Re: מדריך לבניית רשת ביתית
« פורסם ב-25/10/04 22:18 »
דווח לאחראי הפורום הגב עם ציטוט

אני לא ממש בקיא בכל ההגדרות של כרטיסי הרשת.
אם אפשר תסבירו לי כל כתובת (ROUTER, כרטיסי הרשת, MASK וכו')
איפה בדיוק אני נכנס
האם אני צריך, למשל לשנות את כתובת ה-DEFAULT של ה-ROUTER ואיך
האם אני צריך להיכנס ל-PROPERTIES של TCP/IP או צריך להגדיר IPX/SPX,
כפי שה-WIZARD של MICROSOFT ממליץ
אולי עשיתי סלט, אבל אני צריך הסבר יותר מפורט
תודה

FOX GITLIS
Tech Fan
Tech Fan
הודעות: 193
גיל:31
מין:מין:זכר

 

צפה בפרופיל המשתמש שלח הודעה פרטית
מפרט מחשב
נושא: Re: מדריך לבניית רשת ביתית
« פורסם ב-11/12/04 13:26 »
דווח לאחראי הפורום הגב עם ציטוט

ציטוט:
חיבור שני מחשבים ברשת מצריך הרבה פחות התעסקות.
כל מה שצריך לעשות:
שני מחשבים עם כרטיס רשת לכל אחד מהם.
כבל רשת מוצלב

בדוגמא שאביא, מחשב א' מחובר לאינטרנט, ומחשב ב' מחובר אליו וגולש דרכו.

בדומה לרשת בעלת שלושה מחשבים, מחלקים כתובות IP למחשבים.
מחשב א' - IP - 192.168.0.1
Subnet - 255.255.255.0
מחשב ב' - IP - 192.168.0.2
Subnet - 255.255.255.0
Default Gateway - 192.168.0.1

מבצעים בדיקות של PING כמתואר בהסבר בתגובה הראשונה, ובמידה והכל עובד, כל מה שנשאר זה להגדיר את שיתוף ההתקשרות לאינטרנט ברשת.


עכשיו אני שואל... איך מגדירים את שיתוף ההתקשרות לאינטרנט ברשת במידה והכל עובד?!icon_neutral.gif

_______________________________________________
SNIFF MY FINGER!!!

Freestyler
Tech Newbie
Tech Newbie
הודעות: 65


 

צפה בפרופיל המשתמש שלח הודעה פרטית
מפרט מחשב
נושא: Re: מדריך לבניית רשת ביתית
« פורסם ב-12/04/05 01:47 »
דווח לאחראי הפורום הגב עם ציטוט

קודם כל ישר כוח על המדריך!!
חיפשתי בפורום הזה ובעוד כמה פורומים אחרים לגבי רשת עם רכזת ולא מצאתי משהו שיפתור את הבעיה שלי....
יש לי שלושה מחשבים שאותם אני רוצה לחבר לרשת דרך רכזת של Sweex ובנוסף גם לחבר אותם לאינטרנט באמצעות מודם אלקטל שהפכתי לפרו שמשמש כנתב.
ניסיתי לחבר את שני המחשבים החדישים יותר לרשת. מחשב אחד עם XP SP1 ומחשב שני עם XP SP2, את שניהם חיברתי לרכזת ע"י כבלי רשת רגילים (ישרים) ואת הנתב (מודם האלקטל) חיברתי לרכזת עם כבל רשת מוצלב. מה שקורה אני יכול לראות את המחשב השני ברשת וההיפך אבל אני לא יכול להיכנס לאינטרנט. איך אוכל לפתור את הבעיה? יש לציין שהגדרתי את הכל כמו שצריך שזה אומר:
מחשב א':
כתובת אייפי: 10.0.0.1
מסכת רשת משנה: 255.255.255.0
שער ברירת מחדל: 10.0.0.138
שרת DNS מועדף: 192.115.106.11
שרת DNS חלופי: 192.115.106.31

מחשב ב':
כתובת אייפי: 10.0.0.2
מסכת רשת משנה: 255.255.255.0
שער ברירת מחדל: 10.0.0.138
שרת DNS מועדף: 192.115.106.11
שרת DNS חלופי: 192.115.106.31

בתודה מראש...........................icon_wink.gif

הצג הודעות מלפני:   
הגב לנושא  

עבור לעמוד הקודם  1, 2, 3, 4, 5, 6  הבא

   אינדקס פורום טכנו
     אינטרנט ורשתות
  
       מדריך לבניית רשת ביתית

עבור לפורום:  

תקנון הפורום    שאלות ותשובות

Powered by phpBB © 2001, 2005 phpBB Group



כל הזכויות שמורות ל-Techno.co.il © 2002. אין להעתיק, לשכפל או להפיץ תכנים מאתר זה ללא רשות מפורשת בכתב ממנהל האתר