בהחלט יש גבול. למשל בשבבי סיליקון אנחנו לא יכולים לשפר את המהירות עד אינסוף. הקץ לשיפור יגיע מתישהו, אבל זה יהיה רק בטכנולוגיה הספציפית הזאת. בגלל זה בני אדם מפתחים טכנולוגיות חדשות כמו מחשבי קוונטים ומעבדים ביולוגיים.
הנושא הזה מאוד רחב ואם אני זוכר נכון אז היה מאמר על זה ב pcmedia plus.
הרי 3.5GHtz זה די הרבה.
ואף אחד לא ממש צריך 120 GB
ו256 RAM זה גם כן מספיק.
ולפני 3 שנים P3 500 היה די הרבה
12GB היה מספיק ביותר
ו-128MB זכרון היה נותן לך להפעיל מספר גדול מאוד של תוכנות
כל הזמן שהתוכנה מתפתחת ונהיית מורכבת יותר, היא דורשת יותר משאבים ומערכת חזקה יותר.
והתוכנה כל הזמן תתפתח לדעתי כי כל הזמן ירצו לחשב דברים מורכבים יותר ולהפיק תמונה ריאליסטית יותר.
טוב כך, ראשית הנושא אמור היה להיות מטופל במאמר המשך ל"חוק מור" שפורסם על ידינו כאן בעבר (ויפורסם שוב... אהמ.. רועי).
טוב בגלל שלבסוף לא יצא לי לכתוב את המאמר לא חקרתי את הנושא במידת העומק שהייתי רוצה. אבל באופן כללי כפי שנאמר כאן לתהליך הליתוגרפיה הנוכחי (וגם לתהליכי ליתוגרפיה עתידיים דומים) יש גבול. מדענים חלוקים בדעתם מהו בדיוק - האם מדובר ב-0.001 מיקרון אולי יותר אולי פחות - האמת שזה לא לגמרי משנה (לנו - לחברות השבבים זה משנה מאד).
בשלב כלשהו נצטרך לעבור לטכנולוגיה שונה לגמרי - יש כיום המון כיווני התקדמות אפשריים וקשה לנחש מה יתפוס לבסוף. אני כתבתי כאן בעבר על לפחות 5 חלופות אפשריות רובן הרבה פחות אקזוטיות ממחשבים קוונטיים או ביולוגיים.
בכל מקרה הגבול הנוכחי קשור לגבול המזעור ולתחילת השפעה משמעותית של אפקטים קוונטיים אשר יגרמו לפעולה לקויה של המעבד. תהליכי ייצור אחרים יכולים לתת לנו שיפור ממעותי בעוצמה מבלי לרדת כל כך נמוך (או לחילופין לרדת ולנצל את התהליכים הקוונטיים בעצמם).
אם השאלה שלך היא האם בסופו של דבר יש איזה גבול לעוצמת המיחשוב - כפילוסוף יותר מאשר כאיש טכנולוגיה הייתי אומר לך שכן. יש כמות מוגבלות של חומר/אנרגיה ביקום ויש גבול סופי לאופן בו ניתן לנצלה - הגבול הזה כמו שאתה יכול להבין רחוק מאיתנו מעבר לכל דימיון בשלב זה.
את זה אתה צריך לשאול אותי לא כפילוסוף אלא כפסיכולוג או כאנתרופולוג
ולמרות שלמדתי קצת את שני התחומים הללו אני רחוק מלהיות "מוסמך" בהם.
אם כל זאת היית לוחץ הייתי אומר שלא - השאיפה להתפתחות, התקדמות, רדיפת עוצמה, ממון וכו' הם חלק מהאופי האנושי הקולקטיבי וכתופעה הם אינם הולכים להיעלם בקרוב.
אגב, אפשר שכשיהיה לי יותר זמן נאי אמשיך את סדרת "חוק מור" כפי שרציתי בתחילה - אבל זה לא יהיה בקרוב .
באיזשהו מקום אני חושב שהכוונה היא לפיתוח מבחינת חומר - והאם יהיה לזה סוף?
השאלה היא תאורטית לכן התשובה תהיה גם תאורטית!
ציטוט:
למשל בשבבי סיליקון אנחנו לא יכולים לשפר את המהירות עד אינסוף
אני אישית לא מתמצא יותר מדי במדע וכימיה - אבל כל חומר יש לו פוטנציאל מוגבל לכן לדעתי מבחינת מיזעור נהיה מוגבלים באיזשהו שלב - מתקדם ואני לוקח בחשבון את הננוטכנולוגיה!
אזי יש עוד הרבה פוטנציאל בחומרי גלם ולדעתי יש לנו זמן רב עד שננצל את החומרים עד תום
אני יודע בעד הקטע של הננוטכנולוגיה ולמרות שאני לא ממש מתמצא בנושא אני חושב שאם הטכנולוגיה תיהיה מפתחת מספיק יהיה אפשר להגיע לביצועים שלא תיארת וחלמת עליהם בחלומות הכי טובים שלך...
למרות זה אני חושב שלמצות משהו ובמיוחד את האנרגיה ביקום הוא לא דבר כל כך אפשרי במיוחד... בגלל שהיקום כל הזמן ממשיך לגדול ולהתפתח...
אני לא לוקח שום דבר כמובן מאליו לכן הטכנולוגיה של היום מפתיע אותי - ואני לוקח בחשבון את הפקטור האנושי ,, אגב אני מאמין שבעזרת הננוטכנולגיה נוכל למזער הרבה יותר ממה שאפשר אם טכנולוגיה של היום !(רק מחשבה )
אם תבדוק בהסטוריה האנושית, לפני 105 שנה נאמר שהמדע התקדם כל כך שאין עוד מה לשפר ולהתקדם.
אחרי 105 שנה החברה וגם המדע התקדמו בצורה שלא חשבו עליה קודם, ואפילו לא חלמו.
אז תאורטית עכשיו זה נראה שאין מה לשפר הרבה, אבל כמו בשוק היטק, מחר זה כבר משהו חדש