שלום אורח,
השעה עכשיו היא 06/04/20 12:11


 חדשות: נפתח פורום גאדג'טס בו ניתן לדון במחשבי כף יד, מצלמות דיגיטליות, נגנים ניידים, טלפונים סלולאריים כל מה שחדש ומגניב



   אינדקס פורום טכנו
     תיכנות
  
       עזרה ב-#C.... מנסה להתחמק משימוש ב-ACCESS ו- SQL

עבור לפורום:  
  עבור לעמוד 1, 2  הבא    צפה בנושא הקודם - צפה בכל ההודעות - צפה בנושא הבא   הגב לנושא  
מאת הודעה
jndfsdk
Tech Newbie
Tech Newbie
הודעות: 8


 

צפה בפרופיל המשתמש שלח הודעה פרטית
נושא: עזרה ב-#C.... מנסה להתחמק משימוש ב-ACCESS ו- SQL
« פורסם ב-07/05/12 16:37 »
דווח לאחראי הפורום הגב עם ציטוט

שלום וברכה לכולם

אני בונה תוכנה ב-#C ב-WIN FORM. התוכנה אמורה להתחלק ל-3 מסכים:
א. מסך ראשון - אמור להציג טקסטים ומידע שאמור להתעדכן ב-DATAGRID שנמצא במסך שלישי. יש כפתור "כניסה למערכת" שמוביל אותו למסך שני.
ב. מסך שני - תהליך התחברות של מנהל התוכנה שמעביר אותו למסך שלישי
ג. מסך שלישי - במסך זה יש DATAGRID שאמור להכיל טבלת נתונים עם 6 עמודות כגון שם שיעור, תאריך שיעור, שעת שיעור וכו'.. ובשורות, כל שורה אמורה לייצג שיעור אחר.. במסך זה הטבלה אמורה להיות TEXTBOX כך שהמנהל שנכנס לתוכנה ומתחבר אמור לשנות נתונים בטבלה זו בלי שום ידע בתיכנות ולאחר מכן כשיחזור למסך הראשי (ע"י כפתור שימוקם במסך השלישי) הוא יוכל לראות את השינויים שנעשו בטבלה.

מבחינת הידע שלי בניתי כמה תוכנות כמו סודוקו, משחק קלפים וכו', אך לא דברים שקשורים ל-DATABASE. מחיפוש ארוך של כמה שעות בגוגל הבנתי שצריך להיות את זה בעזרת SQL כו' ואין לי את הידע הזה וכן את הזמן ללמוד את כל הנושא עד שאוכל לבנות את התוכנה.

חשבתי (ואני רוצה לברר אתכם אם זה אפשרי) אם ניתן לגרום לכך שהנתונים שהמנהל יכניס לתוך הDATAGRID ישמרו (כאשר ילחץ על כפתור "שמירה") ישר לתוך קובץ EXCEL בלי תחנת ביניים של DATABASE וכו'.. או בקובץ טקסט רגיל, וכאשר המנהל יכנס שוב לתוכנית אז יטען קובץ זה או מס' קבצים אם זה מה שנדרש (ע"י לחיצה על כפתור "טען") והטבלה תתמלא בנתונים וכך יוכל לערוך ולשמור וכו'..

אפשרי?

אם כן איך אני מתחיל, כי אני לא יודע בדיוק איך לשמור את זה באקסל ישירות (מן הסתם אם הייתי יודע הייתי עושה את זה כבר icon_biggrin.gif )

נ.ב
יש אפשרות שאני כמתכנת אכניס נתון לתוך שורה ב-DATAGRID וכאשר אריץ DEBUG אראה ישר את הנתון?? אם כן אמרו לי שאני צריך לעשות את זה ע"י PROP אבל הסתבכתי שם כי אני לא יודע איך לגשת לתא בטבלה אז ניסיתי להפוך את הטבלה ב-form3 ל-PUBLIC וכך ראיתי אותה בform1 אך אני לא יודע איך לעשות משפט השמה לטקסט של התא בטבלה...

מה שרשמתי היה:
label1.Text = form3.dataGridView1[1, 1]
(הלייבל זה פקד שמופיע בform1 ושם אמור להיות מוצג נתון שמופיע בטבלה)
אך התא של הטבלה הוא כנראה VALUE ואני לא יודע איך לשנות את הטקסט של התא בטבלה...

תודה רבה לכולם ניסיתי להסביר את עצמי כמה שיותר, אם לא הבנתם אשמח לפרט יותר וכן אם מישהו יהיה מעוניין לעזור לי טלפונית כמה דקות אשמח שיצור איתי קשר באימייל jndfsdk@gmail.com
ואתקשר אליו.... ושוב תודה רבה!

Comnir
Tech God
Tech God
הודעות: 2936
גיל:32
מין:מין:זכר

 

צפה בפרופיל המשתמש שלח הודעה פרטית
מפרט מחשב
נושא: Re: עזרה ב-#C.... מנסה להתחמק משימוש ב-ACCESS ו- SQL
« פורסם ב-07/05/12 18:58 »
דווח לאחראי הפורום הגב עם ציטוט

אין לי נסיון בעבודה עם C# וקבצי Excel, לכן אני יכול לתת כיוון.

חיפוש בגוגל מוביל לקטעי קוד לדוגמא (1,2) שבהם מבצעים כתיבת נתונים לגליון Excel בעזרת C#. חיפוש נוסף מוביל לעמודים בהם מתואר כיצד לשלוף מידע מקבצי Excel.

אני מקווה שזה יעזור במשהו, בהצלחה icon_smile.gif

_______________________________________________
It's K, We can talk about it later...

- A similar game ^^, but better icon_smile.gif

jndfsdk
Tech Newbie
Tech Newbie
הודעות: 8


 

צפה בפרופיל המשתמש שלח הודעה פרטית
נושא: Re: עזרה ב-#C.... מנסה להתחמק משימוש ב-ACCESS ו- SQL
« פורסם ב-07/05/12 19:56 »
דווח לאחראי הפורום הגב עם ציטוט

קודם כל תודה רבה מאוד על התגובה... אני קורא עכשיו את הקישורים שהבאת, אגיב אח"כ אם אצליח להסתדר וגם אם לא..

קראתי וזה באמת אמור לעבוד עם אקסל ולחסוך לי את כל הבעיות..
לפני שאוכל לעבוד עם זה קודם אני צריך לדעת איך לגשת לנתונים ב-DATAGRID כדי שאוכל להעתיק אותם לאקסל... ואת זה אני לא יודע איך לעשות. (זה היה החלק השני של ההודעה הראשונה שרשמתי^^^).

איך אני יכול להוסיף שורה אחת ב-DATAGRID לפני הרצת התוכנית ואיך אני מזמן נניח את הטקסט שנמצא בטבלה עמודה 2, שורה 4?

תודה רבה

Comnir
Tech God
Tech God
הודעות: 2936
גיל:32
מין:מין:זכר

 

צפה בפרופיל המשתמש שלח הודעה פרטית
מפרט מחשב
נושא: Re: עזרה ב-#C.... מנסה להתחמק משימוש ב-ACCESS ו- SQL
« פורסם ב-07/05/12 22:29 »
דווח לאחראי הפורום הגב עם ציטוט

לפי הבנתי, DataGrid מציג נתונים שנמצאים במסד נתונים כלשהו, כך שאני לא יודע איך אפשר להוסיף מידע לפני הריצה. כאן תוכל למצוא מדריך שמסביר איך לעבוד עם DataGrid ובין השאר מסביר איך להוסיף שורות ולעדכן נתונים בטבלה (בזמן ריצה).

אגב, מצאתי עוד מדריך שמדבר על DataGridView (אני לא יודע האם זה אותו דבר, אבל אני מקווה שזה בכל זאת רלוונטי). שם מופיע גם הסבר על עבודה מול Excel. בנוסף, מופיעה שם (בין השאר) שורת קוד שבה הם מעתיקים מידע מהטבלה וזה נעשה ע"י:
קוד:
dataGridView1[j, i].Value.ToString();


בשונה ממה שכתבת, אז אולי זה יעבוד באופן הזה.

_______________________________________________
It's K, We can talk about it later...

- A similar game ^^, but better icon_smile.gif

jndfsdk
Tech Newbie
Tech Newbie
הודעות: 8


 

צפה בפרופיל המשתמש שלח הודעה פרטית
נושא: Re: עזרה ב-#C.... מנסה להתחמק משימוש ב-ACCESS ו- SQL
« פורסם ב-07/05/12 22:59 »
דווח לאחראי הפורום הגב עם ציטוט

לגבי הקוד בזמן ריצה אז לפני 5 דקות מצאתי את השורה המדוייקת... מה שרשמת ניסיתי אבל זה לא עבד.. הנה מה שמצאתי וזה עובד לי בזמן ריצה:

קוד:
form1.label1.Text = dataGridView1.Rows[0].Cells[2].Value.ToString();

עכשיו אני קורא מהקישורים ששלחת לי על אקסל...
פעם ניסית את זה?
בקישורים ששלחת מראים רק איך אני מעביר מהDATAGRID מידע לאקסל אבל איך אני טוען בחזרה מקובץ האקסל ל-DATAGRID? הרי כשאני אסגור את התוכנית ימחק כל המידע...

שוב תודה רבה על התגובה.. בזכות הקישורים ששלחת מצאתי את הקוד!!

Comnir
Tech God
Tech God
הודעות: 2936
גיל:32
מין:מין:זכר

 

צפה בפרופיל המשתמש שלח הודעה פרטית
מפרט מחשב
נושא: Re: עזרה ב-#C.... מנסה להתחמק משימוש ב-ACCESS ו- SQL
« פורסם ב-08/05/12 07:06 »
דווח לאחראי הפורום הגב עם ציטוט

כמו שאמרתי, לא ניסיתי את זה. הדבר הכי קרוב שניסיתי הוא לעבוד עם DataGrid ב-VB, אבל זה היה לפני ~6 שנים ואני לא זוכר מה עשיתי שם icon_smile.gif.

לגבי טעינת נתונים מאקסל, יש שם את העמוד C# DataGridView Loading data from Excel. בעקרון, צריך להתחבר לקובץ כמו למסד נתונים ולשלוף את המידע באמצעות שאילתת SQL (לפי הקוד בקישור).

ציטוט:
הרי כשאני אסגור את התוכנית ימחק כל המידע...


כשאתה מעתיק את המידע לקובץ אקסל, הקובץ יהיה קיים על הכונן הקשיח במקום כלשהו. אלא אם כן ביקשת למחוק אותו (או שמישהו יימחק אותו), הוא לא אמור להמחק ותוכל להשתמש במידע ששמרת שם בפעם הבאה שהתוכנית תופעל.

_______________________________________________
It's K, We can talk about it later...

- A similar game ^^, but better icon_smile.gif

jndfsdk
Tech Newbie
Tech Newbie
הודעות: 8


 

צפה בפרופיל המשתמש שלח הודעה פרטית
נושא: Re: עזרה ב-#C.... מנסה להתחמק משימוש ב-ACCESS ו- SQL
« פורסם ב-08/05/12 13:00 »
דווח לאחראי הפורום הגב עם ציטוט

כן ב"ה מצאתי קוד שמעתיק את כל הנתונים בטבלה לתוך קובץ אקסל ללא שימוש ב-DATABASE וכו'... (אפרסם את הקוד בהמשך פשוט אין לי כרגע זמן..)

השאלה הגדולה עכשיו איך מקובץ האקסל אני מכניס את הנתונים בחזרה ל-DATAGRID ללא שמירה ב-DATABASE.
ראיתי את הקישור שעכשיו הבאת וניסיתי אותו אך ללא הצלחה.. רק רציתי להזכיר שאין לי שום ידע (כרגע) ב-SQL ו-DATABSE לכן אני מנסה להתחמק מזה וב"ה עברתי חצי מהדרך...

יכול להיות שהקוד הזה לא עובד אצלי מכיוון שבתוכנית שלי אני צריך להוסיף משפט שמקשר ביניהם?

תודה רבה על התגובות.. עזרת לי מאוד עד עכשיו!!

Comnir
Tech God
Tech God
הודעות: 2936
גיל:32
מין:מין:זכר

 

צפה בפרופיל המשתמש שלח הודעה פרטית
מפרט מחשב
נושא: Re: עזרה ב-#C.... מנסה להתחמק משימוש ב-ACCESS ו- SQL
« פורסם ב-08/05/12 14:08 »
דווח לאחראי הפורום הגב עם ציטוט

אני אשמח אם תוכל לצרף את הקוד המדובר. השימוש ב-SQL מאפשר להתייחס בקלות לבמנה של הקובץ. אם אתה כותב אל הקובץ בצורה לא מסודרת (כל פעם לסוף הקובץ, נניח), אז לדעתי זה יסבך את אופן הקריאה ממנו.

לגבי העובדה שהקוד לא עובד, אני לא יכול להצביע על הסיבה, אבל כמו שציינת לפני כן, הגישה לתא ב-DataGridView התבצעה אצלך באופן שונה מהקוד:
קוד:
dataGridView1.Rows[0].Cells[2].Value

יכול להיות שזה בגלל הבדלי גרסאות בין הפקדים או משהו בסגנון...

אני שמח שאני יכול לעזור ואני מקווה שנצליח להגיע לתוצאה הרצויה בסוף icon_smile.gif

_______________________________________________
It's K, We can talk about it later...

- A similar game ^^, but better icon_smile.gif

jndfsdk
Tech Newbie
Tech Newbie
הודעות: 8


 

צפה בפרופיל המשתמש שלח הודעה פרטית
נושא: Re: עזרה ב-#C.... מנסה להתחמק משימוש ב-ACCESS ו- SQL
« פורסם ב-08/05/12 23:14 »
דווח לאחראי הפורום הגב עם ציטוט

קוד:
            Microsoft.Office.Interop.Excel.ApplicationClass ExcelApp = new Microsoft.Office.Interop.Excel.ApplicationClass();

            ExcelApp.Application.Workbooks.Add(Type.Missing);

            for (int i = 1; i < dataGridView1.Columns.Count + 1; i++)
            {

                ExcelApp.Cells[1, i] = dataGridView1.Columns[i - 1].HeaderText;

            }


            for (int i = 0; i < dataGridView1.Rows.Count - 1; i++)
            {

                for (int j = 0; j < dataGridView1.Columns.Count; j++)
                {

                    ExcelApp.Cells[i + 2, j + 1] = dataGridView1.Rows[i].Cells[j].Value.ToString();

                }

            }


            ExcelApp.ActiveWorkbook.SaveCopyAs("D:\\1.xlsx");

            ExcelApp.ActiveWorkbook.Saved = true;

            ExcelApp.Quit();


תשים את הקוד הזה בתוך BTN וזה ייצור לך קובץ אקסל אך יש בעיה שאם תלחץ שוב על שמירה כאשר הקובץ כבר קיים אז זה יזרוק לך שגיאה.. צריך לבדוק גם איך אפשר לגרום לו למחוק את הקובץ הקיים וליצור קובץ חדש..

ובנוגע למה התחלתי לדבר עליו מקודם... זה הקוד שמתחמק מ-SQL. יש אפשרות להמשיך איתו הלאה וליצור קוד שעובד על אותו העיקרון וקורא את הנתונים בלי לשים אותם ב-DATABASE??

תודה רבה

Comnir
Tech God
Tech God
הודעות: 2936
גיל:32
מין:מין:זכר

 

צפה בפרופיל המשתמש שלח הודעה פרטית
מפרט מחשב
נושא: Re: עזרה ב-#C.... מנסה להתחמק משימוש ב-ACCESS ו- SQL
« פורסם ב-09/05/12 07:28 »
דווח לאחראי הפורום הגב עם ציטוט

גם כאן הייתה בעיה עם השמירה בפורמט xlsx. לא הצלחתי למצוא תיעוד של השימוש ב-SaveCopyAs (כמו שאתה מבצע) מול SaveAs שמבוצע בדיון הנ"ל, אבל שווה לנסות לבצע את השינוי הזה. (SaveAs צריך הרבה יותר פרמטרים, אבל אני מניח שאפשר לנסות את הפרמטרים איתם SaveAs מופיע בקישור).

עוד שינוי שמצויין בכמה מקומות הוא לכתוב:
קוד:
Microsoft.Office.Interop.Excel.Application


במקום:
קוד:
Microsoft.Office.Interop.Excel.ApplicationClass


לגבי ההתחמקות מ-SQL, נראה שזה אפשרי בדרך הזאת, רק צריך לגרום לה לעבוד icon_smile.gif

_______________________________________________
It's K, We can talk about it later...

- A similar game ^^, but better icon_smile.gif

jndfsdk
Tech Newbie
Tech Newbie
הודעות: 8


 

צפה בפרופיל המשתמש שלח הודעה פרטית
נושא: Re: עזרה ב-#C.... מנסה להתחמק משימוש ב-ACCESS ו- SQL
« פורסם ב-09/05/12 12:52 »
דווח לאחראי הפורום הגב עם ציטוט

חח תודה רבה.. כהרגלך פתרת את הבעיה שזה לא נשמר פעם שניה אם כבר נוצר פעם אחת הקובץ... החלפתי את השורה בקוד שכתבתי מקודם:

קוד:
ExcelApp.ActiveWorkbook.SaveCopyAs("D:\\1.xlsx");


בשורה הזאת:

קוד:
ExcelApp.ActiveWorkbook.SaveAs("D:\\1.xls", Excel.XlFileFormat.xlWorkbookNormal,
    System.Reflection.Missing.Value, System.Reflection.Missing.Value, false, false,
    Excel.XlSaveAsAccessMode.xlShared, false, false, System.Reflection.Missing.Value,
    System.Reflection.Missing.Value, System.Reflection.Missing.Value);


עדיין יש בעיה קטנה שהייתה גם בקוד הקודם שאם אני לא מכניס נתון אפילו בתא אחד של הטבלה אז זה זורק לי שגיאה במקום לזהות ולדלג מעליו.. אבל זאת בעיה קטנה כי ממילא מי שאמור להשתמש בזה אמור להכניס את כל הנתונים.. אם יש לך רעיון בשליף אשמח לשמוע.

אבל יש עדיין את הבעיה המרכזית שאני לא יודע איך "להפוך" את הקוד שעכשיו יוציא לי בחזרה מקובץ האקסל את המידע לתוך ה-DATAGRID בפעם הבאה שאפתח את הקובץ..

תודה רבה על העזרה..

Comnir
Tech God
Tech God
הודעות: 2936
גיל:32
מין:מין:זכר

 

צפה בפרופיל המשתמש שלח הודעה פרטית
מפרט מחשב
נושא: Re: עזרה ב-#C.... מנסה להתחמק משימוש ב-ACCESS ו- SQL
« פורסם ב-09/05/12 13:53 »
דווח לאחראי הפורום הגב עם ציטוט

כאן וכאן קוראים נתונים מקובץ אקסל לתוך אובייקט dataTable ואז מבצעים קישור של DataGrid לאובייקט הזה.

לגבי השגיאה שהוא זורק, לא מצאתי פתרון כלשהו. אגב, אני לא בטוח לאיזו שגיאה אתה מתכוון. לפני כן ציינת שיש שגיאה כשאתה מנסה לשמור כשהקובץ כבר קיים... זה אותו מקרה?

_______________________________________________
It's K, We can talk about it later...

- A similar game ^^, but better icon_smile.gif

jndfsdk
Tech Newbie
Tech Newbie
הודעות: 8


 

צפה בפרופיל המשתמש שלח הודעה פרטית
נושא: Re: עזרה ב-#C.... מנסה להתחמק משימוש ב-ACCESS ו- SQL
« פורסם ב-09/05/12 15:03 »
דווח לאחראי הפורום הגב עם ציטוט

לגבי השאלה שלך אז הבעיה היא שונה..

בפעם הראשונה ששמרתי אז זה יוצר את הקובץ אך לאחר מכן זה זורק שגיאה כאשר מנסים לשמור שוב את הקובץ עם נתונים אחרים.. את הבעיה הזאת פתרת עם הקוד שלך וזה בעצם השורה שפירסמתי בהודעה הקודמת.

עכשיו הבעיה היא (והייתה גם בקוד הקודם) שכאשר יש תא ריק בטבלה אז השמירה זורקת שגיאה, כנראה משום שמתייחס אל המידע בתא לפני שעשה בדיקה אם יש בו ערך מסויים.. סברה שלי..

לגבי הקישורים שהבאת בע"ה אעבור עליהם לראות אם אני מצליח לשחזר את הנתונים מקובץ האקסל ואגיב שוב.. תודה רבה

Comnir
Tech God
Tech God
הודעות: 2936
גיל:32
מין:מין:זכר

 

צפה בפרופיל המשתמש שלח הודעה פרטית
מפרט מחשב
נושא: Re: עזרה ב-#C.... מנסה להתחמק משימוש ב-ACCESS ו- SQL
« פורסם ב-09/05/12 16:51 »
דווח לאחראי הפורום הגב עם ציטוט

הרעיון היחיד שעולה לי כרגע לגבי השגיאה הוא שבדיקת הערכים שהוכנסו לקובץ נעשית רק בזמן שמירה. לכן, אני חושב שיש בעיה בהשמה:
קוד:
ExcelApp.Cells[i + 2, j + 1] = dataGridView1.Rows[i].Cells[j].Value.ToString()

כאשר התא ריק. יכול להיות שהערך (value) של התא הריק מחזיר סוג של Null ומאוחסן באופן כזה בקובץ. נסה לבצע בדיקה שהערך הוא לא Null באופן הזה:

קוד:
dataGridView1.Rows[j].Cells[1].Value == DBNull.Value


או שתבחר מסוגי ה-Null השונים המופיעים בקובץ ה-FAQ הזה (את הקישור למסמך לקחתי מכאן).

_______________________________________________
It's K, We can talk about it later...

- A similar game ^^, but better icon_smile.gif

jndfsdk
Tech Newbie
Tech Newbie
הודעות: 8


 

צפה בפרופיל המשתמש שלח הודעה פרטית
נושא: Re: עזרה ב-#C.... מנסה להתחמק משימוש ב-ACCESS ו- SQL
« פורסם ב-11/05/12 13:18 »
דווח לאחראי הפורום הגב עם ציטוט

מצטער שלא הגבתי עד עכשיו לא הייתי על המחשב...

אתה צודק שזה עושה משפט השמה לNULL ופה הבעיה והמשפט שכתבת לשנות הוא נכון אז הנה הקוד:

קוד:
if(!Object.Equals(dataGridView1.Rows[i].Cells[j].Value,null))
   ExcelApp.Cells[i + 2, j + 1] = dataGridView1.Rows[i].Cells[j].Value.ToString();


ולגבי הקוד שהבאת שלוקח את הנתונים מאקסל לתוך datagrid אז הוא עובד רק לטבלה עם 3 עמודות ומטה.. כדי שהוא יעבוד עם יותר עמודות פשוט צריך להגדיר עמודות נוספות (כי בקוד מוגדרים רק 3 עמודות) ע"י הוספת המשפט (ידוע):
קוד:
dt.Columns.Add("******");
כפי מספר העמודות שצריך...

השילוב של הקוד בתחילת התגובה שלי (בו נפתרת הבעיה של שמירת ערכי NULL בטבלה) עם הקוד שקורא נתונים מקובץ אקסל יוצר שגיאה בהרצה.. אבדוק את זה עוד מעט חבל להטריח אותך סתם בלי שאני אנסה לפתור את הבעיה, אגיב מאוחר יותר.. אם זה יסתדר אז אפרסם בע"ה את התוכנית המלאה שגם שומרת קובץ אקסל וגם קוראת ממנו נתונים בלי שימוש ב-SQL ו- DATABASE שיעזור לאנשים כמוני..
תודה רבה לך על העזרה... בלעדיך זה לא היה קורה..

אעדכן אותך בהמשך ההתקדמות..

icon_biggrin.gif

עידכון

גם בקוד שקורא נתונים מקובץ האקסל היה צריך לשים משפט IF כזה:
קוד:
if (!Object.Equals((range.Cells[row, column] as Microsoft.Office.Interop.Excel.Range).Value2, null))
   dr[column - 1] = (range.Cells[row, column] as Microsoft.Office.Interop.Excel.Range).Value2.ToString();


טוב ב"ה כל הבעיות מאחורינו חוץ מאחת... כל התוכניות של כתיבת נתונים אל תוך קובץ האקסל וכן קריאת הנתונים לDATAGRID עובדת בפני עצמה..

כאשר חיברתי בין 2 התוכניות לתוכנית אחת שבאותו החלון תהיה גישה לעשות את 2 הפעולות אז נתקלתי בבעיה מוזרה שיש לה חצי פתרון..

קוד:
dataGridView1.DataSource = dt;


הקוד הזה מכניס את הנתונים שנקראו מתוך קובץ האקסל אל DATASOURCE וכאשר זה נכנס לתוך ה-DATAGRID שלי אז זה בעצם משכפל את העמודות ובמקום שיהיו לי 6 עמודות בנושאים כו' אז יש לי 12 עמודות וכן התכנים ששיחזרתי מקובץ האקסל מופיעים ב-6 העמודות החדשות..

חצי פתרון לבעיה הזאת הוא:
קוד:
dataGridView1.Columns.Clear();


לפני המשפט הבעייתי וזה באמת פותר את הבעיה.. אז למה זה רק חצי פתרון? מכיוון שזה מוחק את הרוחב של השורות שלי שהוא אמור להיות קבוע..
אפשר להוסיף עוד כמה משפטים אחרי זה שיסדרו לי את הרוחב לעמודות החדשות אך רציתי לדעת אם זה פתרון עקום ויש פתרון יותר טוב או שככה מתכנים מתקדמים היו עושים...

תודה רבה!

הצג הודעות מלפני:   
הגב לנושא  

עבור לעמוד 1, 2  הבא

   אינדקס פורום טכנו
     תיכנות
  
       עזרה ב-#C.... מנסה להתחמק משימוש ב-ACCESS ו- SQL

עבור לפורום:  

תקנון הפורום    שאלות ותשובות

Powered by phpBB © 2001, 2005 phpBB Group



כל הזכויות שמורות ל-Techno.co.il © 2002. אין להעתיק, לשכפל או להפיץ תכנים מאתר זה ללא רשות מפורשת בכתב ממנהל האתר