שלא תטעו
10 בבוקר. המיקום: בית אגודת העיתונאים בתל אביב. האירוע: מסיבת העיתונאים השנתית של אינטל ישראל. משמאלי, כתבת עיתון "גלובס". מימיני, כתב עיתון "הארץ". בינם, עבדכם הנאמן – כתב אתר Techno. לאחר מספר פלרטוטים עם הכתבים, כוס מיץ תפוזים, חצי פרוסה של עוגת קינמון וכרבע שעה המתנה, מודיע קובי בכר, דובר אינטל ישראל, כי מסיבת העיתונאים עומדת להתחיל ומבקש מהכתבים לתפוס את מקומם מסביב לשולחן. את אור הזרקורים תופס אלכס קורנהאוזר, סגן נשיא באינטל העולמית ומנכ"ל אינטל ישראל. חמוש במיקרופון וחיוך צנוע פותח קורנהאוזר בנאום המלווה במצגת צבעונית המסכמת את הישגי החברה אשתקד עם מבט לעתיד.
לפני שנמשיך, אולי כדאי לתת רקע קצר על הזרוע הישראלית של תאגיד המיליארדים, לאלו מכם שאינם מכירים אותה. אינטל ישראל נוסדה ב-1974 עם הקמתו של IDC - מרכז הפיתוח הראשון של אינטל מחוץ לארה"ב בחיפה, בו הועסקו חמישה עובדים. המרכז אחראי לפיתוחים מרכזיים באינטל בהם: מעבד ה-8088, מעבד הפנטיום עם טכנולוגית MMX וטכנולוגיית ה-Centrino שהושקה אשתקד. ב-1985 הושק בירושלים Fab 8 – מפעל הייצור הראשון של אינטל מחוץ לארה"ב. ב-Fab 8 מיוצרים במקביל מאות מוצרים לוגיים ומוצרי ROM בהם: בקרים לתעשיית הרכב (כן, כן, אתם יכולים להדביק גם על הרכב שלכם מדבקת Intel inside) כבקרי מנוע ומעצורי ABS, רכיבי תמיכה למחשבים שולחניים וניידים, בקרי תקשורת נתונים ועוד. ב-1998 נרכש מרכז פיתוח בירושלים, מחברת "דיגיטל", ושולב באינטל ישראל. מרכז זה מהווה כיום שלוחה למכרז הפיתוח בחיפה. בשלוש השנים הבאות פתחה אינטל את מפעל Fab 18 בקריית גת, המייצר את מעבדי פנטיום 4, ושלושה מרכזי פיתוח בפתח תקווה, עומר ויקום. המרכזים מפתחים, בין השאר, רכיבים לתחומי הסלולאר והתקשורת.
בחזרה לקורנהאוזר. לאחר סינון הקומפלימנטים העצמיים ודברי התעמולה במבטא אמריקאי כבד, ניתן לומר כי שנת 2003 הייתה שנה די מוצלחת לאינטל ישראל, בהתחשב במצב הביטחוני-כלכלי-מדיני. הייצוא של אינטל לשנה זו הסתכם ב-1.36 מיליארד דולרים, כ-13% מכלל היצוא של תעשיית האלקטרוניקה והמידע בישראל. על אף המספר המכובד, מדובר למעשה בירידה של כ-3% אחוזים בהשוואה ליצוא בשנת 2002. אך נראה כי מגמת הירידה בייצוא נבלמה, לאחר שבשנת 2002 חלה ירידה של כ-25% ובשנת 2001 ירידה של 14% בהשוואה לשנת 2000. גם בשנת 2003 נמשכה מגמת הגידול המתון במספר המועסקים בחברה והוא עלה ל-5,404, תוספת של 88 עובדים ביחס ל-2002.
הישגיה הטכנולוגים של אינטל ישראל הטביעו חותם עולמי בשנה החולפת. כאמור, טכנולוגית ה-Centrino, שהושקה ברבעון הראשון אשתקד, פותחה במרכזי הפיתוח בחיפה, יקום וירושלים, והפכה להצלחה בין לאומית. במרכז הפיתוח בפתח תקווה הושלם פיתוחו של מעבד ה-PXA800F, הידוע בשם הקוד "מניטובה". מעבד זה, המיועד לטלפונים סלולאריים ומחשבי כף יד, היה ראשון להציע פיתרון GSM/GPRS ביחד עם מעבד אפליקציות וזיכרון Flash על שבב בודד. מלבד הפיתוחים, מפעלי הייצור בקריית גת וירושלים המשיכו לספק נפח ייצור גבוה גם ב-2003. קורנהאוזר ציין כי אינטל ישראל עמדה בכל היעדים אליהם התחייבה בפני אינטל העולמית ב-2003.
גם מבחינת תרומה לקהילה הישגיה של אינטל ישראל ראויים לציון. בשנה החולפת תרמו עובדי החברה 12,000 שעות לקהילה בתחומים שונים. מלבד זאת החברה העבירה קורס הכשרה ללימוד בסיוע באמצעי מחשוב ללמעלה מאלף מורים.