כולנו מכירים את צמד קופסאות הפלסטיק האפורות, שסיטונאים וחנויות נוהגים לצרף כ"מתנה" לכל מחשב שיוצא ממפתן דלתם. האמת היא, שחלק לא קטן מהצרכנים מתרצים ממחווה זו. הם אינם דורשים איכות צליל גבוהה ודי להם שהמחשב יהיה מסוגל להפיק צלילי הודעות שגיאה ותו לא. אך, קיימים גם משתמשים שעבורם מהווה המחשב מרכז בידור: מערכת להשמעת מוזיקה, מכונת משחקים, מערכת קולנוע ביתי או כל אלו יחדיו. משתמשים אלו אינם מסכימים להסתפק בצמד הקופסאות האפורות הנ"ל, והם פונים לחברות המקצועיות בתחום הסאונד בחיפוש אחר מוצרים איכותיים יותר. אומנם רמקולים המיועדים ספציפית למחשב אינם משאת נפשו של ה-Audiophile הממוצע, אך עבור קהל הגיימרים והמשתמשים הכבדים, המבקשים מערכת סאונד טובה שתשלים את סביבת העבודה שלהם, הם הפתרון הקלאסי.
כמו מרבית המוצרים מתחום הטכנולוגיה בכלל והמחשבים בפרט, גם רמקולים למחשב מגיעים במגוון צורות וטעמים, ובעיקר במגוון איכויות שונות. החל ברמקולים בסיסיים ביותר וכלה במערכות 5.1 / 6.1 / 7.1 מתקדמות מבית יצרנים מובילים. כמובן, שבהתאם לאיכות עולה גם המחיר. הפעם, נבחן רמקולים בתצורת 2.1, משמע שני רמקולים לוויינים, שתפקידם לספק את תדרי הקול הגבוהים והבינוניים, וסאב-וופר המספק את התדרים הנמוכים. תצורה זו אידיאלית לשמיעת מוזיקה שהוקלטה בסטריאו (כלומר בשני ערוצים - ימין ושמאל), ויכולה לתפקד כפיתרון טוב גם למשחקים וסרטים. בהשוואה נבדוק שתי מערכות High End, המיועדות למשתמשים החושקים באיכות קול גבוהה - ובידם הממון לקנות אותה, ומערכת Value אחת, שמטרתה לספק יחס עלות/תועלת מפתה ככל האפשר.
היצרניות הגדולות של רמקולים למחשב מוכרות היטב. בהשוואה תכללנה מערכות רמקולים של שתיים מן הידועות ביותר: Creative ו-Altec Lansing. כמו כן, תככב בהשוואה זו מערכת רמקולים חדשה בארץ, מבית TDK, חברה המוכרת יותר מתחום הכוננים האופטיים ומדיות האחסון, המנסה להטביע את חותמה גם בתחום הסאונד. האם המתמודדת החדשה תצליח להתחרות מול המוצרים עתירי המוניטין של היצרניות הוותיקות?
מתודולוגית בדיקה
הרמקולים נבדקו עם מפרט המחשב הבא:
מעבד: +AMD Athlon XP 2500
לוח אם: +EPoX EP-8RDA
זיכרון: 2x256MB GiEL PC2700
מעבד קול: nVIDIA nForce 2 MCP
מערכת הפעלה: Windows XP Pro SP1
נגן: Winamp 5
בכדי לבדוק את יכולות הרמקולים בתחום המוזיקה, נעשה שימוש בדיסקים הבאים:
בכדי לבדוק את יכולות הרמקולים בהשמעת סרטים, השתמשנו בסרטים הבאים:
-
The Matrix - סצנת הלובי וסצנת הקרב בין Neo ל-Morphuse
-
בכדי לבדוק את יכולות הרמקולים בעת משחק, השתמשנו במשחקים הבאים:
מן הסתם, התרשמות מאיכות צליל הינה סובייקטיבית מטבעה. כאשר עומדים לרכוש מערכת רמקולים, מומלץ להתרשם ממנה באופן אישי טרם הרכישה ולא להסתמך על ביקורות של אחרים בלבד. כמו כן, יש לקחת בחשבון כי רמקולים של מחשב הינם, בסופו של דבר, רמקולים של מחשב, והם אינם יכולים להתחרות ברמקולים המיועדים ליישומים אחרים כגון מערכות סטריאו וקולנוע ביתי. מסיבה זו, ההשוואות ותיאורי הצליל הינן בהתייחסות ליכולותיהם של רמקולים המיועדים למחשב גרידא, ולא למערכות שעלותן אלפי שקלים וצפונה.